Het laatste nieuws
foto-Project-Portfolio-Management
Nieuws:

Bijeenkomst Project Portfolio Management

Tags: Kennisbijeenkomsten

Op 4 november woonden een aantal portfolio - en project managers van Defensie, a.s.r., PGGM, St. Antonius Ziekenhuis, UU en HU een bijeenkomst over portfolio management bij. Doel van deze sessie was om elkaar te leren kennen en met elkaar te onderzoeken hoe de verschillende organisaties kennis kunnen delen over dit onderwerp.

De deelnemers startten de bijeenkomst door om de beurt een korte presentatie te geven over hoe project porfolio management in de eigen organisatie is georganiseerd en hoe de rapportagelijnen lopen. Als startpunt voor een discussie vertelden de sprekers ook over de knelpunten op gebied van portfolio management.

Hoewel alle organisaties verschillend zijn, bleek dat bijna iedereen met dezelfde knelpunten te maken heeft; van de borging van portfolio management in de organisatie tot resourceproblematiek. Aan het eind van de sessie bespraken we de mogelijkheden voor een vervolg en op welke manier het netwerk van de Utrecht IT Circle de deelnemers verder kan helpen. In ieder geval is afgesproken dat er in het eerste kwartaal van 2016 een nieuwe kennisbijeenkomst wordt georganiseerd en dat Defensie binnenkort op bedrijfsbezoek gaat bij een aantal andere organisaties om te sparren over ‘Business Alignment’ en ‘verschuiving van IT naar de Business kant’.

Deelnemen aan UIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact