Het laatste nieuws
Stageloket-3
Nieuws:

Intelligent Beton

Tags: Uitwisselingen

De Expertise Circle Europese Aanbestedingen is een groep mensen die regelmatig bijeenkomt om kennis uit te wisselen op het gebied van Europese Aanbesteding. Na de laatste bijeenkomst heeft Gerard Verwoolde van de Hogeschool Utrecht bij de Politie een presentatie gegeven over vastgoed/gebouwen en bekabeling/ICT, en hoe dat in samenhang aan te besteden. Alles kwam voorbij - wifi, telefonie, netwerken, mobiel, elektra, verwarming, beveiliging, audiovisueel, brandalarm, slotsystemen, enzovoort. Maar centraal stond ‘the internet of things’ oftewel 'intelligent beton'.

Hoe combineer je de traditionele wereld van stenen met de voortrazende wereld van bits en bytes. Hoe gaan aannemers en installateurs daar mee om en welke keuzes voor onderaannemers en oplossingen (merken) maken zij? Bouwkosten worden relatief lager en installatiekosten relatief hoger, tot veel meer dan 50% van de totale kosten. Hoe zou je daar in een aanbesteding proactief op kunnen inspelen en er je voordeel mee doen?

Alhoewel ook Gerard niet alle antwoorden heeft, geeft zijn presentatie veel stof tot nadenken en aandachtspunten om rekening mee te houden.

Deelnemen aan UIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact