Het laatste nieuws
PGGM
Nieuws:

Project Management Event

Tags: Kennisbijeenkomsten

Verslag Project Management Event

Op 17 november 2014 werd het eerste projectleiders event voor het Utrecht IT Circle (UIC) georganiseerd. PGGM had het initiatief genomen om gastheer te mogen zijn. De organisatoren Felix van Kessel en David Drinkenburg waren erg benieuwd hoe andere organisaties omgaan met twee vraagstukken die binnen PGGM zeer actueel zijn:

1)      Wat zijn de belangrijkste criteria om met Projectmanagement te groeien van functionele resource naar “vertrouwde adviseur”;

2)      De relatie tussen projectmanagement en Agile werken vooral gekeken naar rolverdeling en verantwoordelijkheden. 

Blijkbaar is PGGM niet de enige organisatie die hier mee worstelt omdat we al snel de deelnames kregen toegezegd van: ASR, Politie, Defensie, Gemeente Utrecht en het st. Antonius Ziekenhuis.

Aan elke deelnemer was gevraagd om in een korte presentatie antwoord te geven op de genoemde vraagstukken. Uiteindelijk zorgde dit er ook voor dat voor iedereen het ook duidelijk werd wat de dynamiek is binnen de organisaties waar de vraagstukken zich in voordoen.

Na alle presentaties, gesprekken en een korte evaluatie ronde was iedereen na afloop eensgezind in de conclusie; het UIC heeft zeker toegevoegde waarde, er moet dan ook direct een vervolg geven worden aan dit initiatief. De volgende keer pakken we wederom een onderwerp op waar we dan dieper op in gaan.

Kortom; het was een zeer geslaagde en leuke middag waar na afloop al de eerste contacten werden gelegd om van elkaar te leren. Begin 2015 zal het st. Antonius ziekenhuis de gastheer/vrouw zijn.

Tot dan!

Deelnemen aan UIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact