Het laatste nieuws
AIC Cyber
Nieuws:

Verslag Hoorcollege Cyber security en privacy

Tags: Kennisbijeenkomsten

Eind september jl. organiseerde Defensie en de UvA samen voor de IT Circle een hoorzitting over Cyber security en privacy.Tijdens twee hoorcolleges werden de circa 100 medewerkers ingelicht over Cyber Security and privacy.

Cyber security

Het eerste hoorcollege werd gegeven door Paul Ducheine, militair jurist en universitair hoofddocent Cyber aan de Nederlandse Defensie Academie. Paul vertelde over de verandering van wijze van communiceren tussen mensen en organisaties en de invloed hiervan op cyber security. Als voorbeeld haalde hij de Paus aan die met zijn twitteraccount een veel groter bereik heeft voor zijn boodschap.

Vanwege bedreigingen voor cyber security heeft de overheid een nationale cybersecurity-strategie opgesteld. Hierbij gaat het om een mix van veilige inrichting ICT, handhaving, en het verzamelen van inlichtingen.

Security problemen

Ot van Daalen, advocaat privacy en security, gaf het tweede hoorcollege. Hij startte zijn presentatie met recente voorbeelden van securityproblemen. Zijn pleidooi is dat iedereen, zowel leveranciers, afnemers als individuen een beveiligingsplicht hebben op het gebied van security. Ook vestigde hij de aandacht op ‘Bring Your Own Device’. Als organisatie moet je het risico afzetten tegen de voordelen en dat onderbouwen met beleid. Tot slot deed hij een oproep aan het publiek om aandacht te vestigen op ‘Protect Your Own Device’ vanwege verschillende wachtwoorden, laatste updates installeren en controleren of er ‘https’ bovenin de browser staat vermeld.

Deelnemen aan UIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact