Het laatste nieuws
websecurity1088000534
Nieuws:

Lifecycle Management vanuit security perspetief

Tags: Kennisbijeenkomsten

Met betrekking tot cyberbeveiliging is Lifestyle Management een belangrijk component dat vaak over het hoofd wordt gezien. Ondertussen is het van cruciaal belang voor het waarborgen van netwerken en  daarmee voor het beschermen van de kritieke gegevens die deze netwerken bevatten.

We waren te gast bij Hogeschool Utrecht waar we met vertegenwoordigers uit meerdere IT-Circles het onderwerp Lifecycle Management onder de loep hebben genomen. Allereerst gaf Hogeschool Utrecht haar visie op Lifecycle Management en deelde ook haar vragen:

  1. Welke organisatie heeft beleid op gebied van LCM beschikbaar of wil daar op korte termijn mee starten?
  2. Welk beleid wil men op de verschillende categorieën voeren en waarom? 
  3. Hoe ver of hoe lang willen we achter lopen?  Hoe zou het proces er uit moeten zien om LCM bij te houden?

Vanuit de diverse deelnemers kwam waardevolle feedback, die voor HU erg bruikbaar kunnen zijn. Tevens deelde a.s.r. haar inbreng met betrekking tot Lifecycle Management vanuit Continuity perspectief. Op de vragen van HU gaven zij hun feedback in de vorm van hun presentatie. Met name de aanpak van LCM board werd door veel deelnemers positief ontvangen, wat resulteerde in het plannen van een vervolgsessie met a.s.r. in september/oktober. Security is een belangrijke drijfveer, maar eigenlijk is het een proces dat tot in het hart van de organisatie moet worden geborgd. Communicatie is essentieel, waarbij de positieve effecten van LCM moeten worden gedeeld.

Ook meedoen aan de volgende sessie over dit onderwerp? Of interesse om deel te neen aan een andere activiteit? Neem dan contact op met de coördinator van jouw organisatie of stuur een bericht naar info@it-circlenederland.nl.

Deelnemen aan UIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact