Het laatste nieuws
10339-web-formaat-1024-px
Nieuws:

Testen in een Agile omgeving

Tags: Kennisbijeenkomsten

Op 19 april waren medewerkers van verschillende organisaties van de Utrecht IT-Circle en de Amersfoort IT-Circle te gast bij de Hogeschool Utrecht (HU) voor een kick-off sessie van de Expertise groep Testen. Nadjib Dranay, Testmanager bij HU en Matthijs van der Vaart, Senior Testspecialist bij IVO Rechtspraak hebben deze sessie samen voorbereid.

Deelnemers van o.a. Kamer van Koophandel, Rabobank, KNMI, Dynniq, Defensie, Universiteit Utrecht, a.s.r., Politie en EDSN waren aanwezig. Middels een interactieve app werden stellingen behandeld en besproken. Vragen als ‘In een Agile/Scrum team is geen testmanager nodig’ of ‘Een bedrijf dat besluit om Agile/Scrum te werken moet hier tot en met directieniveau in mee gaan’ zorgen voor een interessant en levendige discussie. Soms moeten oude werkwijzen nou eenmaal gevolgd worden door bijv. wet- en regelgeving of in de samenwerking met andere partijen. Ook het verschil in de organisaties en de manier van werken werd duidelijk in deze sessie.  

Binnen deze expertise groep kunnen alle onderwerpen die relevant zijn voor het testvakgebied aan de orde komen. Tijdens de afsluitende vragenronde kwamen voor een vervolgsessie ‘AVG’ en ‘Testdata management’, ‘Hoe ga je om met testtooling’ en ‘Hoe kun je de business beter bij het testproces betrekken’ naar voren.  

Al met al een erg succesvolle start van deze Expertise groep Testen!

Deelnemen aan UIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact