Het laatste nieuws
10339-web-formaat-1024-px
Nieuws:

Identity Access Management

Tags: Kennisbijeenkomsten

Op donderdag 29 maart organiseert de Utrecht IT-Circle een round table met als onderwerp: “Identity Access Management (IAM)” waarvoor we welkom zijn bij Hogeschool Utrecht. Vanuit verschillende IT-Circles spreken deelnemers verwachtingen uit om te horen over o.a. toepassingen IAM, ervaringen, cloud applicatie en awareness.

Geert Zijlstra, Projectmanager IAM, Dienst Informatiemanagement & ICT bij HU behandelt het vraagstuk: ‘Is IAM een project of een verandermanagement traject?’ Veel organisaties kampen met de uitdaging om hun IAM goed op orde te krijgen in het licht van nieuwe wetgeving, zoals AVG en het voorkomen van security issues zoals datalekken.

De implementatie van dit proces gaat niet zonder slag of stoot aangezien het als een rode draad door de gehele organisatie loopt. Identity Access Management maakt het namelijk noodzakelijk om in control te zijn van het autorisatiebeleid van alle applicaties en processen; Wie heeft toegang waartoe? Wat kan de persoon doen? En wanneer is dat mogelijk?

Peter Peereboom, Project Manager bij de Politie vertelt over het verandertraject binnen de organisatie. Resultaten en valkuilen bij ‘de grote verbouwing, terwijl de winkel open blijft’.  Tijdens deze ‘verbouwing’ is IAM neergezet en is de oplossing decentraal gezocht.

De vragen die behandeld worden zijn: hoe krijg ik draagvlak? Alle deelnemers zijn het erover eens dat er een aanloopfase nodig is. Eerst awareness creëren en dan pas governance. Het bewustzijn bij het management is stap 1 van de fasen die doorlopen moeten worden in het proces. Uiteraard verschilt per organisatie wat het passende niveau is.

Deelnemen aan UIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact