Het laatste nieuws
asr-pand4
Nieuws:

Cyber Defense en het inrichten van een SOC

Tags: Kennisbijeenkomsten

Op donderdag 5 april waren we voor de round table Cyber Defense en het inrichten van een SOC welkom bij a.s.r. Alle aanwezig organisaties hebben met elkaar gedeeld hoe ze hun Cyber Defense nu hebben ingericht en of ze wel of niet daarbij gebruik maken van een SOC. Vraagstukken die hierbij naar voren kwamen:

·         Wat doet een SOC?

·         Wat ga je monitoren?

·         Zelf een SOC inrichten of afnemen?

·         Hoe houd je controle bij een externe SOC?

·         Waar plaats je je SOC, intern of extern?

Marlon Muilwijk, hoofd Cyber Defense van de Landelijke Politie gaf een kijkje in de ontwikkelingen op het gebied van Cyber Crime. In 2017 is ransomware met 122 procent gegroeid, zo’n 200 nieuwe varianten zijn erbij gekomen. Ook het verhoogde risico op statelijke actoren, niet alleen maar script-kiddies, die invloed willen doen gelden. 

De ontwikkeling van een snelle toename van ioT apparaten, inmiddels ca. 8,4 miljard volgt een nieuw groot en toenemend risico. Dit gaat niet minder worden, maar alleen maar meer en geavanceerder. De ontwikkelingen van malware wordt steeds slimmer en via meer devices, (mobiel). Cybercriminaliteit wordt een verdienmodel, Cyber Crime As A Service. 

Als organisatie moet je je hierop voor bereiden, van threat analysis tot analytics en reports. Hoe ga je dit inrichten, van SIEM en CERT teams, samenwerking met derden? Hoe beleg je dit in de organisatie, Security coördinatoren per afdeling inrichten. Security by Design, security als onderdeel binnen de agile teams, hoe krijg je dat voor elkaar? 

Een zeer interactieve middag met veel vervolgonderwerpen om verder met elkaar over door te spreken.

Deelnemen aan UIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact