Het laatste nieuws
2017-10-31-photo-00000520
Nieuws:

Open Space Agile Journey

Tags: Kennisbijeenkomsten

Open Space Agile Journey

Met 45 deelnemers hebben we maandag 30 oktober van de 29 ingediende topics 10 topics behandeld tijdens een interactieve sessie bij a.s.r. met een inleiding van Mirjam Elast, senior Scrum Master bij de Rechtspraak, over hun agile journey.

 

Een kleine impressie van de output van de 10 topics:

 

1.      Hoe transformeer je van ‘Waterval’ naar ‘Agile” team? Allerbelangrijkste is chemie in het team. Storming, forming and performing.

 

2.      Hoe geven we voldoende aandacht aan gedragsverandering? Fouten maken mag binnen een team. En een Getting Things Done mentaliteit zijn essentieel.

 

3.      Wat zijn key succes factoren in een Agile transitie? Iedereen moet mee willen doen. Er moet een goede product owner zijn met voldoende tijd en het juiste mandaat. Trditionele rollen en functies moeten goed bekeken worden. Medewerkers- en klanttevredenheid moeten meetbaar zijn. Leg een goede roadmap aan. Scrum is een strak proces, top down gaat sneller dan bottom up.

 

4.      Zelfsturende teams die agile beheren, hoe gaan we daar mee om? Kanban sluit beter aan bij beheer en daarna richting DevOps.

 

5.      Project managers moeten een slag maken, hoe pakken we dat aan? Het werk moet naar de mensen en niet andersom. Projectmanagers kunnen scrum master of product owner worden, maar het is wel een ander vak. Of meer cluster overstijgende klussen, output coordineren van verschillende scrumteams.

 

6.      Hoe waarborgen we de langetermijn planning in een Agile omgeving? Op ieder niveau, bedrijf, divisie en product niveau heldere visies formuleren. A3 planning werkt hier goed.

 

7.      Hoe gaan we om met beperkte beschikbaarheid van resources?  Met vaset teams werken en het werk naar de teams brengen. Binnen de portfolioplanning het werk goed opknipper en over de teams verdelen. Voordeel is ook minder inwerken.

 

8.      Hoe zorgen we voor goede communicatie over de teams heen? Scrum of scrums voor afstemming. Retro of retro’s en EPIC met architect en business analist. Verbeter het wiel van een ander.

 

 

9.      Hoe ga je als functioneel beheer om met een leverancier die agile releases oplevert. Hoe dit te testen/in productie te brengen?  Product Owner rol moet duidelijk zijn. Organiseer een klankbord met andere organisaties die met deze leverancier werken. Maak het duidelijk en inzichtelijk.

 

10.  Voor een opgeschaalde Agile/Scrum werkwijze, waarin de hele organisatie agile/scrum/devops wil werken lijken er voorwaarden te zijn die dat Agile werken mogelijk/makkelijk of moeilijk maken, zoals liever 1 vestigingsplaats, vaste werkplekken, fulltime werken en op kantoor aanwezig. Tegelijkertijd voelen bovenstaande ‘uitspraken’ aan als ‘een stap terug in de tijd’? Hoe gaan we hier mee om? Dit hangt af van de vakvolwassenheid van het team. Goede werkafspraken maken over aanwezigheid. Thuiswerken geeft vaak wel focus. Belangrijkste is de doelgerichtheid van het team.

Deelnemen aan UIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact