Het laatste nieuws
universiteit-utrecht
Nieuws:

SAP-beheerder werkt mee aan opzetten Software Asset Management

Tags: Ervaringen, Kennisbijeenkomsten, Uitwisselingen

Harry Hodzelmans, SAP-beheerder bij de UvA/HvA, wilde graag via de IT-Circle ervaring opdoen in Leveranciersmanagement en/of Software Asset Management. Laura Hendricx, medewerker van de Universiteit Utrecht, was direct geïnteresseerd om met Harry kennis te maken. Ze was namelijk recentelijk gestart met het opzetten van Software Asset Management bij de Universiteit Utrecht. 

Gedurende een half jaar één dag per week is Harry naar de Universiteit Utrecht gegaan om met Laura samen te werken aan het opzetten van SAM. Voor Harry een unieke kans: “Ik werk al een aantal jaren bij de UvA en wilde weleens buiten het gebouw kijken en ervaren hoe het is op een andere plek”.

Harry heeft zijn periode bij de UU als zeer prettig ervaren: ”Ik leerde een drempel nemen om de nieuwe materie te leren kennen en heb concreet meegewerkt aan het opzetten en begeleiden van een projectgroep voor het voorbereiden van een pilot voor het monitoren van software gebruik.” Daarbij was Harry zeer tevreden over de collegialiteit en de manier van samenwerken bij de Universiteit Utrecht. Zo heeft hij ervaren hoe het is om deel te nemen aan team-weekstarts volgens de lean-methode. Ook voor Laura was de komst van Harry een positieve ervaring: “Ik was pas begonnen aan deze klus en het was in dat kader interessant om met een buitenstaander te werken met frisse blik”.

Waarom zou je iemand aanbevelen ook een uitwisseling te doen?
Harry: “Een uitwisseling zorgt voor een blikverbreding. Je komt erachter dat anderen met hetzelfde bezig zijn en dat je daarom ook niet altijd zelf het wiel hoeft uit te vinden. Daarbij komt ook nog dat mijn netwerk, en daarmee dat van de UvA, is uitgebreid." Laura: “Ook mijn horizon is verbreed. En heel fijn dat iemand mij helpt met het opzetten van SAM.”

Omdat het aan beide kanten zo goed beviel, is door UU en UvA besloten de uitwisseling nog met een paar maanden te verlengen. Dan kan Harry ook nog de afronding van het project meemaken. 

Deelnemen aan UIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact