Het laatste nieuws
Verslag-Yvonne-Klaassing
Nieuws:

De Wereld van Functioneel Beheer

Tags: Uitwisselingen

Yvonne Klaasing, Support Officer bij PGGM, heeft interesse in de functie Functioneel Beheerder en wilde daarom graag eens een kijkje nemen in de wereld van Functioneel Beheer. Yvonne haalde haar diploma BiSL, maar helaas was het op dat moment niet mogelijk om binnen PGGM mee te lopen bij de afdeling Functioneel Beheer. Via de Utrecht IT Circle heeft ze haar vraag uitgezet en kon ze voor een tijdelijke leeropdracht terecht bij het KNMI.

Yvonne over haar uitwisseling: "Ik ging bij KNMI stage lopen bij de vakgroep Informatie- en Ketenmanagement bij het onderdeel Bewaking en Monitoring (BenM). Deze leerplek zou voor mij een beeld moeten geven wat er allemaal komt kijken binnen de functie van Functioneel Beheerder. Daarnaast wilde ik er achter komen of ik inderdaad zaken snel leer en eigen maak".

Op de eerste werkdag heeft Yvonne vooral geluisterd naar de uitleg van het systeem waar haar begeleidster Anecita Kwidama (KNMI) functioneel beheerder van is. “Vervolgens heb ik me ingelezen in de verkregen documentatie en me verdiept in TMap. Aan de hand van deze informatie en de beschrijvingen op Dokuwiki heb ik een start gemaakt met het opstellen van een Testplan voor BenM”.

Anecita Kwidama: “Yvonne heeft laten zien dat ze de nieuwe materie van BenM zich snel eigen heeft gemaakt. Ze heeft ervaring mogen opdoen met het maken van een testplan en ook daadwerkelijk testen. Tevens heeft ze een waardevolle bijdrage geleverd aan het completeren van de documentatie. Het opgestelde testplan zal als basis dienen voor het verdere testtraject van BenM. De samenwerking met Yvonne is goed verlopen. De behoeften die ze had voor haar leerplek pasten goed bij de werkzaamheden voor BenM. Ze heeft een goede bijdrage kunnen leveren aan testen en documentatie; aspecten van het functioneel beheer die doorgaans niet de aandacht krijgen die ze behoeven”.

Yvonne heeft de uitwisseling als zeer leerzaam ervaren: “KNMI was een prettige omgeving om te werken. De collega’s zijn vriendelijk, behulpzaam en ook geïnteresseerd. Ik ben erachter gekomen dat ik snel leer en taken daardoor zelfstandig kan uitvoeren. Daarnaast heb ik het gevoel dat ik ook iets heb kunnen brengen in de vorm van de opgeleverde documentatie. Ik hoop dat deze documentatie een start kan zijn voor het completeren van de benodigde documentatie en het bijhouden van de documentatie binnen BenM”.

Deelnemen aan UIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact