a.s.r.

Tags: Deelnemers

a.s.r. biedt met de merken a.s.r., Ardanta, De Amersfoortse, Europeesche en Ditzo een breed assortiment van financiƫle producten op het gebied van schade-, levens- en inkomensverzekeringen, collectieve en individuele pensioenen, zorgverzekeringen, reis- en recreatie- en uitvaartverzekeringen.

ICT bij a.s.r.

Voor een verzekeringsmaatschappij als a.s.r. is ICT van cruciaal belang, zowel voor leveren van service aan onze klanten en het mogelijk maken van direct en indirect contact met hen, alsook voor het beheer van hun polissen. Daarnaast is a.s.r. een organisatie die uit meerdere fusies is ontstaan wat een grote complexiteit en diversiteit van systemen met zich meebrengt. Uitdaging is nu om het grote aantal systemen te verminderen en het applicatielandschap te vereenvoudigen.

Daarnaast hebben verzekeringsmaatschappijen te maken met voortdurend veranderende wet- en regelgeving. ICT heeft bij a.s.r. een belangrijke rol bij het tijdig doorvoeren van deze aanpassingen.

a.s.r. in ontwikkeling

Ontwikkelingen in de markt maken dat veranderingen zich bij a.s.r. in een hoog tempo afspelen. Deze veranderingen vragen van onze ICT’ers een hoge mate van flexibiliteit om snel aan de wensen en eisen van de business te voldoen, zodat deze een korte time-to-market kan realiseren. Verder creĆ«ert de krapper wordende markt een uitgelezen kans om met behulp van geautomatiseerde systemen de business te helpen om kosten te besparen en transparantie te vergroten.

IT & Change

IT&C staat bij a.s.r. voor IT en Change. Bij IT&C en de verschillende serviceketens die IT&C en de verschillende bedrijfsonderdelen aan elkaar verbinden, zijn ongeveer 700 mensen werkzaam.

 

Deelnemen aan UIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact