Hogeschool Utrecht

Tags: Deelnemers

Hogeschool Utrecht (HU) is een dynamische hogeschool, waar het prettig leren en werken is. We kennen een open en informele sfeer en hebben moderne gebouwen om in te werken. De hoofdlocaties zijn verspreid over Utrecht en Amersfoort. Met 3500 medewerkers vormen we een grote organisatie waarin de menselijke maat centraal blijft staan.

Onderwijs is natuurlijk een belangrijke kernactiviteit, maar daarnaast doen we ook (steeds meer) onderzoek. Ruim 36.000 studenten volgen op dit moment bij ons een bachelor- of masteropleiding. Daarin hebben we een groot aanbod: zo’n 68 bachelor- en 30 masteropleidingen. Daarnaast heeft de HU een uitgebreid aanbod aan contractactiviteiten: kortere cursussen en vormen van advies voor iedereen die bij wil blijven in een van de vakgebieden waarop wij zijn gespecialiseerd.

Met ons onderzoek zoeken we een antwoord op vragen uit de beroepspraktijk. Dit toegepast onderzoek vindt plaats onder leiding van bijna vijftig lectoren. Het levert nieuwe kennis op die wij vervolgens inpassen in ons onderwijs. Maar we passen deze kennis ook direct toe in die beroepspraktijk en dragen daarmee bij aan het innovatievermogen. We werken daarvoor intensief samen met veel verschillende partners uit de buitenwereld:  het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en andere hogescholen en universiteiten. De HU is georganiseerd in zes faculteiten en in een centraal onderdeel (HU Diensten) dat de faculteiten ondersteunt. 

Dienst Informatiemangement & ICT
De dienst Informatiemanagement & ICT (IM&ICT) heeft als missie het transformeren van onderwijs en onderzoek door middel van digitale innovatie vanuit het perspectief van student, onderzoek en beroepspraktijk. We onderkennen daarbij de volgende strategisch thema's:

• Het bieden van een optimale digitale leer- en werkomgeving:
        stabiel en betrouwbaar
       
gepersonaliseerd en geïntegreerd
       
any time, any place & any device
       
efficiënt en effectief
       • v
eilig en duurzaam
Dienstverlening gericht op behoefte van de gebruiker
Betrouwbaar en zichtbaar partnership
Professionele medewerkers

Dienst Informatiemanagement & ICT bestaat uit de volgende afdelingen:
Business team Onderwijs
Business team Onderzoek & Bedrijfsvoering

IT Sourcing, change & special projects

Architecture, Security & Compliancy

IT Service Operations (Desksite support, Workplace & CSD, Infrastructure)

Deelnemen aan UIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact